0744-181-268
contact@leaganulvietii.ro

Dezvoltarea bebelușului și stilul de atașament

4447794971_f9aa890e17_zAtașamentul se referă la legătura emoţională a copilului cu mama de obicei, care începe la naştere şi se dezvoltă rapid în următorii 2 ani de viaţă. Apoi își va continua dezvoltarea pe tot parcursul vieţii,  bazându-se pe calitatea comunicării emoţionale nonverbale ce are loc între mamă şi copil.

Comportamentul de ataşament se manifestă atât în copilărie, când acesta se formează trecând prin mai multe etape, dar şi pe parcursul vieţii de adult.

 

 

Ce este ataşamentul de fapt?

Ataşamentul este o legătură afectivă pe care bebeluşul o dezvoltă cu mama, de fapt prima lui relaţie de iubire. Această legătură este stabilă şi se manifestă prin căutarea proximităţii şi a contactului în momentele de dificultate.

Acesta imagine se construieşte începând cu primele momente de viaţă, când copilul treptat îşi răspunde la întrebări despre sine şi mediul înconjurător, transformându-le într-un model propriu.

Atașamentul reprezintă o nevoie, aceea de securitate și se manifestă prin comportamentul de atașament. Mama este baza de securitate, ea crează sentimentul de securitate copilului, şi prin aceasta şi celelalte persoane importante copilului i se dezvoltă un ataşament securizant, evitant său ambivalent.

  • Cum putem influenţa ca părinţi dezvoltarea unui ataşament sănătos pentru copil?
  • De ce este important atașamentul și ce legatură există între acesta și creșterea unui copil liber, fericit, independent și cu resurse cognitive și emoționale uimitoare.
  • Care sunt etapele de dezvoltare ale ataşamentului?
  • Ce anume este important în fiecare etapă de dezvoltare a copilului?
  • Cine poate fi persoana de ataşament?
  • De câte tipuri poate fi ataşamentul pe care copilul îl dezvolta în relaţia cu adulţii importanţi din viaţa lui?
  • Stimularea și dezvoltarea copilului mic

 Acestea sunt câteva dintre întrebările la care vom răspunde în acest curs dedicat părinţilor şi viitorilor părinţi!

Investiţie 120 lei

Durata 3h. 30

Suport de curs inclus.