0744-181-268
contact@leaganulvietii.ro

9 Iun 2015

Gânduri pentru sarcină – Începuturi – Săptămâna 21

Bebelușul meu,

 

Anumite alimente pe care le ingerează micuţul tău corp sunt indigeste iar intestinul tău gros acumulează aceste reziduuri sub formă de fecale apoase, denumite meconiu.

Secreţia bilei în tractul tău intestinal cauzează colorarea acestuia în verde închis. Toate acestea stagnează în corpul tău până la puţin timp după naştere, atunci când vei elimina deşeurile intrauterine. Oare eu îţi voi schimba primul scutec?

Până acum cântăreşti practic aproape un kilogram. Te-am depăşit un pic cu câştigul în greutate. Însă acum, desigur, mă concentrez asupra nutriţiei mele şi nu asupra acumulării de kilograme. Închin pentru un pic de grăsime maternă.

Oh, în ce ritm creşti. Lungimea medie în acest stadiu este de 33 cm. Asta înseamnă că eşti o idee mai lung decât o riglă obişnuită. Te întinzi oare vreodată pe întreaga ta lungime?

Cu toate că s-a mai îngroşat între timp, pielea ta este încă subţire iar tu eşti încă foarte fragil. Mă bucur că eşti bine „cocoloşit”. Închid ochii şi „respir” o mângâiere uşoară a corpului tău. Înţeleg că noua ta piele este lucioasă, ceea ce mă face să cred că este întinsă ferm peste fiinţa ta. Mă întreb cum te simţi şi dacă eşti confortabil în costumul tău de început de drum.

Mă gândesc la mica ta formă şi cum degeţelele tale de la mâini şi de la picioare sunt întipărite ca fiind ale tale. Îţi dezvolţi propria ta definiţie. Îmi asum angajamentul de a te ghida în a-ţi lăsa amprentele cu grijă cu grijă şi graţie în călătoria mâinilor tale.

În această săptămână:

  • Mă voi uita în jurul meu la toate varietăţile de nasuri şi feţe care aşteaptă la coadă la bancă sau la alimentară şi îmi voi exprima recunoştinţa pentru diferenţele şi similarităţile care ne fac umani.
  • Voi face o listă cu beneficiile pe care mâinile şi picioarele mele mi le-au adus mie şi mă voi gândi la modul cum ale tale îţi vor fi de folos. Când mă voi plimba, mă voi gândi la degetele mele de la picioare şi la modul în care acestea mă ajută să stau în poziţie verticală şi mă ghidează, şi la gleznele mele, la modul în care acestea se îndoaie şi se flexează, însă mă menţin totuşi dreaptă.

                                                                                                  Tradus si adaptat dupa: Michelle Leclaire O’Neill

Adaugă un comentariu