0744-181-268
contact@leaganulvietii.ro

9 Iun 2015

Gânduri pentru sarcină – Începuturi – Săptămâna 19

Dragul meu,

 

Să ne gândim la palma ta stângă. Sunt recunoscătoare că aceasta reflectă moştenirea ta paternă. Câteodată mă simt responsabilă pentru tot ce se întâmplă şi sunt mulţumită că această palmă indică faptul că nu suntem numai noi doi implicaţi în această poveste. Atunci când mă simt copleşită, îmi amintesc că voi face ceea voi putea face şi voi renunţa la toate celelalte lucruri.

Mânuţele tale mici sunt minunate; acestea îmi spun atât de multe lucruri despre tine. Fie ca acestea să reflecte puterea constituţiei tale pe care mi-o doresc atât de mult pentru tine. Abia aştept să-ţi sărut fiecare degeţel, fiecare linie. Dorinţa mea pentru palmele tale este ca acestea să cunoască dragostea, vindecarea şi discreţia.

Ai acumulat proteine, grăsimi şi minerale iar acum le transformi în păr fin. Te afli într-un echilibru perfect. Ce sistem miniatural incredibil ai. Pe capul tău se dezvoltă vârtejuri iar cel mai important se află în creştetul capului, pentru a atrage forţele divine. Fie ca corpul tău să se umple cu energie divină, sinele tău adevărat. Ai de asemenea păr moale, fin pe spate, pe braţe şi pe picioare; eşti uşor „blănos”. Învelişul tău superficial de păr se numeşte lanugo. Probabil vei elimina acest înveliş moale în timpul primei tale săptămâni după naştere.

Câteodată înghiţi fragmente din părul tău şi o parte din învelişul de vernix caseosa, acestea toate regăsindu-se în lichidul tău amniotic. O parte din acestea le poţi absorbi prin tractul tău digestiv. Nu sună foarte „gustos” dar pe de altă parte nici mâncărurile pe care le mănânc eu sau care mi-au fost oferite nu sunt foarte „gustoase”.

De la liniile de pe fiecare dintre palmele tale, la cârlionţii tăi de păr, la liniile fine de pe degete tale de la picioare, îmi imaginez fiecare celulă a noului tău corp cum promite şi primeşte dragoste. Ţi le trimit pe ambele, promisiunile şi dragostea, şi le primesc în noul meu corp, aflat în schimbare.

În această săptămână:

  • Voi mânca o masă în linişte, meditând asupra gustului, texturii şi culorii mâncării. Voi mânca încet şi voi mesteca de multe ori înainte de a înghiţi.
  • Voi fi în continuare conştientă de nutriţia mea. Voi deveni de asemenea conştientă de mediul în care mănânc, voi fi întotdeauna liniştită şi nu voi mânca niciodată pe fugă.

                                                                                              Tradus si adaptat dupa: Michelle Leclaire O’Neill

Adaugă un comentariu