0744-181-268
contact@leaganulvietii.ro

Little Forest Explorers

Intreaba-l pe cel mic daca vrea sa fie explorator in padure! Daca da, atunci iata ce trebuie sa stii despre micile noastre expeditii de weekend:

-cu rucsacelele in spate pornim sambata si duminica dimineata (pret de 2 ore)sa exploram padurea, lacul, fermele si locurile salbatice din imprejurimile Snagovului. De fiecare data intr-un alt mod, cu noi provocari!

Cu ce ne pregatim ?

  • Haine cu maneci lungi, pantaloni lungi, chiar daca-I cald
  • Apa, ceai, fructe si sandwich pentru picnicul din poienita
  • Instrumente ce ne ajuta sa exploram, cercetam plante, insecte: lupe, cutii pentru depozitare,
  • Saci de gunoi pentru recoltarea deseurilor
  • Parinti implicati, cu chef de explorat sau doar cu pofta de o masa gustoasa in imprejurimi

Alte materiale utile vom aduce noi!

Ce vom face?

Copiii sunt energici, entuziasti si plini de dorinta de a face lucruri noi!  Vor sa-si asume anumite riscuri, sa fie eroi,  sa se catare si sa-si invinga limitele mereu.  Insa din ce in ce mai putin primesc stimuli potriviti pentru nevoile lor. Ne-am gandit sa vedem copilaria asa cum o vad si copiii si sa pornim in padure. Pe poteci, prin luminisuri, pe sub crengi aplecati, peste balti sarind, pe pamnat sau noroi calcand, sfredelind cu ochii frunzisurile sau investigand urmele animalelor! Rosii mereu in obraji si cu ochii sclipind a libertate.

De ce punem cartile jos  si plecam pe coclauri?

Achizitiile unei astfele de pauze in natura sunt surprinzatoare:

Joaca nestructurata in natura ii aduce copilului mai multe beneficii decat ne-am putea imagina!

Are cateva componente valoroase ce construiesc si dezvolta  abilitati senzoriale, motorii, sociale si cognitive ale copilului.

Cele mai importante lectii de viata nu se invata in clasa ci afara la joaca, unde ai sansa sa inveti sa negociezi, sa faci schimb, sa rezolvi probleme sa fii creativ, liber autonom si unde ai sansa sa fii empatic prin jocul autentic al copilariei.

Abilitatiile cognitive de care ai nevoie mai departe in sala de clasa isi pun bazele in dezvoltarea motricitatii grosiere si fine! Cum altfel, decat fiind liber sa sari, sa te cateri, sa explorezi, mai pe scurt miscandu-te variat si fiind copil.

Daca vrei o gura de aer proaspat, daca ti-e dor de bucuria copilariei, de emotia prieteniei, de dezamagirea ei, de viu si verde sau de noi provocari..

Hai si tu!

20170402_131925 20170402_131258 20170402_131236 20170402_131123 20170402_130934

 

Curiozitatea ii anima pe copii, deci nu avem nevoie decat de pasi veseli catre noi descoperiri.

Cu cine?  Paula si Noemi

Paula, are lipici la copii, e prietena copiilor in padure, sus pe deal, langa lac sau oriunde in natura!

Iubeste natura, stie o multime de lucruri despre natura si animale si se numeste Cercetas!

Orice petec de pamant  lasa  zeci de curiozitati in mintile noilor exploratori alaturi de ea, pentru ca orice musuroi  de pe carare va deveni o casuta de furnici demna de cercetat, gandaceii cu denumiri haioase vor face familii si tot asa pana in inima padurii lui Hansel si Gretel J Si..cine mai stie ce!

Noemi, este vesnic inconjurata de copii pentru ca este educator Montessori. Este blanda si ferma, plina de noi jocuri si uimitoare descoperiri alaturi de echipele de copii ce o inconjoara. Incredibil de dedicata, fiecarui copil in parte, aproape sufletului lui si persolalitatii lui unice. Suportiva ca o mama si protectoare ca o leoaica atunci cand vine vorba de sentimentele fiecarui pui. 

Hai cu noi!

 

Inscrieri: 0744181268

Locuri de explorat:  Padurea Snagov si imprejurimi

Durata: 2 ore

Cost: 50 lei