0744-181-268
contact@leaganulvietii.ro

20 Apr 2018

16 iunie Copilaria mica – O mare sansa! Conferinta MTR Bucuresti

Inca din momentul conceptiei suntem unici sub aspectul dotarii genetice iar mai apoi ne dezvoltam si traim in medii diferite.
Fiecare copil se  naste cu un potential de a se adapta lumii in care vine iar ceea ce se intampla cu acest potential depinde de ceea ce lumea si  parintii in primul rand ii ofera.
Ne propunem o conferinta  axata pe dezvoltarea cognitiva si emotionala a copilului de varsta mica si a prescolarului ( 0 si 6 ani).
Cum este copilul si cum construiesc parintii bazele unei dezvoltari armonioase?
Ce putem si ce trebuie sa stim despre dezvoltarea copilului pentru a-i putea creste sansele unei dezvoltari sanatoase?
Cat de mult valoreaza primii ani si de ce sunt importanti in  dezvoltarea copilului din punct de vedere cognitiv si socio-emotional?

Sambata 16 iunie timp de 6 ore o vom asculta pe Ana Muntean vorbindu-ne despre ce este important in primii ani de viata ai copilului pentru ca acestia sa fie o mare sansa. Care este aportul parintelui, unde  si cat poate schimba directia evolutiei fragilei fiinte.
In ce fel biologia copilului, influenteaza stilul parental si apoi stilul de atasament?
In ce fel mediul sustinut de parinti determina dezvoltarea cognitiva si social emtionala a copilului?
Care sunt situatiile de risc care contribuie la relatii mai dificile intre parinte si copil si conduc spre un atasament nesigur ori descreste sensibilitatea materna?
Cum sprijinim dezvoltarea copilului tinand cont de toti  factorii ce contribuie la unicitatea lui: biologia si mediul.
Care sunt calitatile unei mame/parinte dezirabil?
Care este portretul unei mame suficient de buna?
Factori care duc la dezvoltarea unui atasament nesigur\sigur.

Conferinta va cuprinde urmatoarele teme de discutie:

Nou nascutul sistem sensibil, emotional si care invata 

  1. Dezvoltarea intrauterina
  2. Putem vorbi despre o psihologie a fatului?
  3. Momentul nasterii si spaimele lui. Nevoia de servicii prietenoase pt mama si nou nascut.

Copilaria mica (0- 3 ani ; 3-6 ani) prima mare sansa in viata

  1. Dezvoltarea cognitiva (dupa Piaget) ;
  2. Dezvoltarea socio-emotionala : cateva notiuni privind dezvoltarea si functionarea atasamentului;
  3. Functiile parintelui, ale familiei in raport cu copilul.

Contrar unor prejudecati, in momentul nasterii copilul are deja amintiri si este bine dotat pentru a stabili o interactiune cu o persoana. Stadiile prin care trece in perioada dezvoltarii intrauterine ii creaza aceasta baza de la care pleaca pentru a cunoaste lumea si a deveni unul dintre oamenii ei. Vom explora aceste stadii precum si posibilitati de comunicare cu fatul. Fatul este capabil sa simta( senzatii tactile, olfactive, auditive si chiar vizuale) si poate sa comnice asa cum ne demonstreaza haptonomia.

Nasterea reprezinta un eveniment extrem de dureros atat pentru mama cat si pentru copil, de aceea este nevoie ca nasterea sa aiba loc intr-un loc prietenos si care sa-i mentina pe cei doi mama si copil impreuna. Vom explora inceputurile cunoasterii care au loc in stadiul senzorio-motor precum si dezvoltarea cognitiva a copilului in stadiul preoperational.

Aceste stadii  in dezvoltarea cunoasterii care au fost descrise de Piaget sunt parcurse in aceeasi ordine si dezvolta aceleasi scheme de actiune indiferent daca vorbim de un copil supradotat sau de un copil cu retard mental.

Sistemul atasamentului functioneaza in echilibru cu sistemul cognitiv sau de explorare. In situatii de stres este activat sistemul de atasament si copilul va cauta cu disperare proximitatea figurii de atasament iar explorarea si cunoasterea vor trece pe planul al doilea.

Parintele are cateva functii pe care le dezvolta pentru a raspunde nevoilor copilului. Atat nevoile cat si functiile parentale  si ale familiei in raport cu copilul au fost intens  cercetate si sunt amplu cunoascute in lumea stiintifica. Acest corp de cunoastere aparut din cercetari sta la baza legilor care protejeaza copilul si familia.

 

Speaker:

Profesor Univ. Dr. Ana Muntean Profesor univ. dr.  cercetator ce a desfasurat o perioada lunga de timp activitate clinica in calitate de psiholog de copii, este una dintre cele mai importante figuri in domeniul Atasamentului parinte-copil  la nivel european si printre putinii experti in acest domeniu din tara noastra.

Autoarea a peste 10 carti de specialitate printre care se numara: Psihologia dezvoltarii umane, Violență, traumă, reziliență, Adopția și atașamentul copiilor separați de părinții biologici autor si co-autor a peste 83 de articole de specialitate aparute in tara si strainatate.

De mai multi ani Ana Muntean este detinatoarea unor Specilizari cu două instrumente de evaluare în cadrul teoriei ataşamentului: Friends and Family Interview (FFI) si Parents Attachment Interview (PDI), formatori sunt autorii: Howard şi Miriam Steele, The New School for Social Reserch, Department of Psychology, New York, în conexiune cu proiectul FISAN;

Acest curs este deopotriva adresat parintilor\bonelor\ bunicilor dar si educatorilor\invatatorilor si oricaror persoane dornice sa se implice in procesul de dezvoltare al unor copii sanatosi, fericiti si cu un atasament securizant.

Cost:

Mai multe despre Ana Muntean: aici 
Bilete early bird 140 lei   disponibil pana la 16 mai
Bilet conferinta: 160 lei
Durata conferinta: 6 ore, la care adaugam timpul necesar pauzelor de cafea si de pranz.  

Unde are loc evenimentul? 

Studioul Horia Bernea – Muzeul National al Țăranului Roman

Pentru inscriere trebuie sa achiti in contul asociatiei suma de 140 lei Early Bird reprezentand  taxa participare conferinta.

Titular cont: Asociatia de educatie prenatala Leaganul Vietii

IBAN: RO23 RZBR 0000 0600 1980 1268
Raiffeisen Bank
Detalii plată:  Conferinta Copilaria mica

 

Programul Conferintei:

8.30-8.50 Inregistrarea  participantilor
9.00-10.30 Curs
10.30 – 10.40 Pauza cafea
10.40 – 12.30 Curs
12.30 – 13.00    Pauza masa
13.00 – 14.30 Curs
14.30 – 14.40. Pauza cafea
14.40 -16.30 Curs

Formular de inscriere:

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Subiectul

Te rugam incarca dovada platii folosind pe Imgur.com si lasa-ne link-ul mai jos.

Mesaj

 

SPONSORI

01

 

Parteneri media

 

Parteneri

 

02
04 03
download
12239671_530417410450479_6130817059671516225_n
     

 

Adaugă un comentariu